Οι Τούρκοι ευχαριστούν για τη βοήθεια την Ελλάδα και τους διασώστες της ΕΜΑΚ: «Δόξα τω Θεώ είστε ο γείτονάς μας»

Μπορούν οι φονικοί σεισμοί να φέρουν πιο κοντά δύο λαούς που βρίσκονται σε συνεχή κόντρα; Ένα τραγικό γεγονός μπορεί να αποδείξει πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ξεπερνά τα μίση; Οι σεισμικές δονήσεις που συγκλόνισαν τη γειτονικής μας χώρα και βύθισαν στο πένθος όλο τον κόσμο δείχνουν πως ο πόνος μπορεί να ενώσει τους πάντες.

Τούρκοι χρήστες του Twitter δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελλάδα και στους άνδρες της ΕΜΑΚ που έσπασαν εκεί και συνεχώς βγάζουν από τα συντρίμμια με τα χέρια τους ανθρώπους.

Το βίντεο με τους διασώστες της ΕΜΑΚ να αγκαλιάζονται μετά τη διάσωση ενός κοριτσιού, έγινε viral και έκανε το Twitter να «πάρει φωτιά».

«Ευχαριστώ Ελλάδα» (Teşekkürler Yunanistan) γράφουν τις τελευταίες ώρες Τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αναφερόμενοι στους Έλληνες διασώστες τους αποκαλούν «αδέλφια».

«Κοίτα, αδελφή, αυτή είναι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Αυτοί οι άντρες κλαίνε επειδή έσωσαν ζωντανό ένα 6χρονο κορίτσι από το σπήλαιο. Είναι ευτυχείς που κατάφεραν να σώσουν ένα 6χρονο κορίτσι πριν πεθάνει.

Αν δεν υπήρχαν αυτοί, ίσως αυτό το κορίτσι να μην είχε προσεγγιστεί. Χαίρομαι που ήρθαν» γράφει μία γυναίκα από την Τουρκία στην παρακάτω ανάρτηση.

«Όμορφοι άνθρωποι που χάρηκαν σαν να είχαν σώσει τα δικά τους παιδιά και έκλαιγαν από χαρά. Δόξα τω Θεώ είστε ο γείτονάς μας, δεν θα το ξεχάσουμε» γράφει ένα από τα tweets.

«Ένας γενναίος εχθρός είναι καλύτερος από έναν ταπεινό φίλο» επισημαίνεται σε άλλο.

«Αγαπητοί Έλληνες, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη φωτογραφία. Έχετε έναν Τούρκο φίλο στην Ανατολία. Σας αγαπώ, μείνετε υγιείς» τονίζεται σε μία ανάρτηση.

«Θα σε θυμάμαι με αυτή τη φωτογραφία, όχι με τον πόλεμο που έγινε πριν από δεκαετίες.
Ευχαριστώ Ελλάδα» αναφέρει άλλος χρήστης.

«Υπήρχε κάποιος που απειλούσε ότι αν οι Κωνσταντινουπολίτες βήξουν, θα έχετε σεισμό επειδή δεν μπορούσε να πάρει βίζα για την Ελλάδα» αναφέρει ένας Τούρκος πολίτης.

«Ευχαριστούμε. 100 χρόνια γείτονας. Έλληνας διασώστης κουβαλάει ένα φορείο μαζί με έναν Τούρκο στρατιώτη» τονίζεται σε ένα από tweets που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ώρες.