«Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ υπερισχύουν των καυγάδων για τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών»

Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις υπερισχύουν των “καυγάδων” γύρω από τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση του Εντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Κατά τη γνώμη μου οι σχέσεις μεταξύ των κρατών είναι πολύ πιο σημαντικές από τους καυγάδες γύρω από τις δραστηριότητες των ειδικών υπηρεσιών. Έχουμε προειδοποιήσει τον Σνόουντεν ότι οποιαδήποτε ενέργειά του η οποία μπορεί να βλάψει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι αποδεκτή”, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Εντουαρντ Σνόουντεν, που βρίσκεται παγιδευμένος εδώ και τρεις εβδομάδες στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, κατέθεσε επισήμως αίτηση για τη χορήγηση προσωρινού ασύλου από τη Ρωσία.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης της αίτησης, η Ουάσινγκτον επανέλαβε το αίτημα για την απέλαση του Σνόουντεν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία εξαιτίας των αποκαλύψεών του σχετικά με τις δραστηριότητες ηλεκτρονικής κατασκοπείας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.