Οι Συντεχνίες χαιρετίζουν την αναμενόμενη εξαγγελία πρόθεσης παραίτησης του Σ.Κιττή

H Συντονιστική Επιτροπή Κοινής Δράσης των Συντεχνιών ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ-ΠΟΑΣ, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗK χαιρετίζει την «από καιρού οφειλόμενη και αναμενόμενη εξαγγελία πρόθεσης παραίτησης» του Στάθη Κιττή από την προεδρία της Cyta, η οποία όπως αναφέρει «ήρθε επιτέλους, μετά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Κοινής Δράσης αναφέρει πως δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για το γεγονός ότι, ακόμα και την υστάτη, ο κ. Κιττής ζητά ακόμα λίγη πίστωση χρόνου, μέχρι το τέλος του μήνα, με το πρόσχημα ότι θέλει να ετοιμάσει και να παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκθεση πεπραγμένων.
«Σε τι είδους πεπραγμένα αναφέρεται όμως ο κ. Κιττής και ποια η αναγκαιότητα ή η χρησιμότητα για τα πεπραγμένα αυτά, αφού μόλις προ δύο μηνών ο κ. Κιττής παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη και σε συγκεντρώσεις του προσωπικού σε όλες τις πόλεις, τα πεπραγμένα του Οργανισμού για το 2012;», διερωτάται η Συντονιστική Επιτροπή Κοινής Δράσης.

Εκφράζει την ευχή ότι «δεν κρύβεται κάποια σκοπιμότητα πίσω από την παράταση που ζήτησε ο κ. Κιττής» και παράλληλα χαιρετίζει τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν απερίσπαστα, ανεξάρτητα από το γεγονός της παραίτησης του κ. Κιττή.
Καλεί τα εναπομείναντα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Κιττή και των τριών συναδέλφων τους που έχουν ήδη παραιτηθεί προηγουμένως και να θέσουν άμεσα στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις παραιτήσεις τους.

«Είναι αυτονόητο και περιττό», προσθέτει «να τονίσουμε ότι οι έρευνες αγγίζουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού, όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Κιττής, δεν αποφάσιζε αυτός μόνος του, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο ως σώμα. Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες και κάθε μέρα που παρέρχεται με τον Οργανισμό χωρίς εμπνευσμένη ηγεσία, με όραμα και κατεύθυνση, μπορεί να αποβεί καταστροφική για το μέλλον του».
Επιπλέον, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο να απαρτίζεται από καταξιωμένους τεχνοκράτες, επαγγελματίες, επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, σύμφωνα με τις διακηρυγμένες προεκλογικές του δεσμεύσεις.

«Η επιλογή των κατάλληλων προσώπων αποτελεί απόλυτη ανάγκη για να μπορέσει το νέο Συμβούλιο να ηγηθεί τού Οργανισμού με σύνεση και γνώση, στην εξαιρετικά δύσκολή περίοδο που διανύουμε και να οδηγήσει τον Οργανισμό με ασφάλεια προς τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση, που είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωσή του και για την αποφυγή του άτακτου ξεπουλήματός του», καταλήγει.