Οι συντεχνίες προειδοποιούν με στάση εργασίας αν δεν προωθηθεί συλλογική σύμβαση

Με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΟΗΟ-ΣΕΚ ενημέρωσαν τον Υπουργό για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου να κατέλθουν σε δίωρη στάση εργασίας στις 18 Φεβρουαρίου αν μέχρι τις 17 του μηνός δεν προωθήσει το κείμενο της συμφωνημένης συλλογικής σύμβασης για έγκριση.

Το θέμα της συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης και του καθορισμού των όρων απασχόλησης των εργαζομένων εκκρεμεί από την ίδρυση του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου το 2000 και παρόλο που κατ’ επανάληψη εξαντλήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων δεν έχει οριστικοποιηθεί τελική συμφωνία, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι δύο συντεχνίες.

“Η υπομονή και η υπευθυνότητα των εργαζομένων έχει παρεξηγηθεί γι’ αυτό αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το έσχατο δικαίωμα τους που είναι η λήψη δυναμικών μέτρων” σημειώνεται.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων “καλεί τον Υπουργό Υγείας έστω και τώρα να ανταποκριθεί θετικά για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την παρατεταμένη αδικία” προστίθεται.