Οι συντεχνίες καταγγέλουν τη διαδικασία πώλησης ως “στημένη”

Στημένη” και παράνομη και πρέπει να τερματιστεί, διότι δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα των Κυπριακών Αερογραμμών ούτε των εργαζομένων, αλλά ούτε και της Κύπρου σαν κράτος θεωρούν οι συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών τη διαδικασία που ακολουθείται για πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Γι’ αυτό θα αποστείλουν επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Αναφέρεται επίσης πως “τονίστηκε από τις συντεχνίες ότι τυχόν υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης για την ανάθεση του ρόλου του εθνικού αερομεταφορέα σε μία ή και στις δύο εταιρείες Ryan Air και Aegean θα σημαίνει οικονομική ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι Κύπριοι φορολογούμενοι”.

Επίσης, “ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της Εταιρείας Hermes Airports Ltd, η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια, προνοεί την καταβολή αποζημιώσεως από την κυβέρνηση μέχρι και 40 ευρώ για κάθε επιβάτη, που θα ταξιδεύει από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όταν μειωθεί η κίνηση από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου”.

Οι εκπρόσωποι των Συντεχνιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, “κατέθεσαν την άποψή τους ότι πρέπει άμεσα να γίνουν οι προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα της Εταιρείας, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να εγκριθούν οι κρατικές ενισχύσεις, όπως συνέβηκε με αρκετές αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης”.

“Τόνισαν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατό να εξευρεθεί ένας σοβαρός στρατηγικός επενδυτής”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων είπαν κατά τις συναντήσεις του ότι “η Κύπρος χρειάζεται τον εθνικό αερομεταφορέα και εξέφρασαν την έκπληξη τους για τη διαδικασία την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση για το ξεπούλημα της Εταιρείας”.

Επιβεβαίωσαν ότι το θέμα θα συζητηθεί πολύ σύντομα στις επιτροπές της Βουλής καθώς επίσης και στην ολομέλεια.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, όλες οι Συντεχνίες αποφάσισαν ομόφωνα να αποστείλουν επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας “καταγγέλλοντας ότι η διαδικασία ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας δεν γίνεται νόμιμα βάσει του εταιρικού νόμου, διότι διεξάγεται μόνο από ένα μέτοχο και όχι από το εκλελεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο”.

Check Also

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται από το να έχεις μια δυνατή οικονομία

Αβέρωφ: Επειδή έρχονται δύσκολα για τον τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και την …

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα …