Οι πρώτοι οκτώ “μάρτυρες” της Προανακριτικής

Το πρωί της Τρίτης, με την κατάθεση των τριών πρώτων μαρτύρων ξεκινάει το έργο της, η προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη “λίστα Λαγκάρντ”.

Πρώτος στον κατάλογο των μαρτύρων είναι ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις πάνω σε τεχνικά θέματα που αφορούν στην αλλοίωση των δύο ηλεκτρονικών αρχείων.

Πλήν του Μανώλη Σφακιανάκη την Τρίτη θα κληθούν ενώπιον της Επιτροπής και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, καθώς και ο πρώην πρεσβευτής στη γαλλική πρωτεύουσα, Κωνσταντίνος Χαλαστάνης,  ο οποίος είχε παραλάβει την αρχικό cd που εστάλη από τη Γαλλία.

Την Τετάρτη, θα κληθούν να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που φέρονται να παρέλαβαν το επίμαχο «στικάκι» καθώς και ο πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών Ηλίας Κλης, για τον οποίο ορισμένοι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ήταν ο άνθρωπος που το παρέλαβε πρώτος.