Οι Προσκυνημένοι και οι υπερπατριώτες

Τα ακούσαμε και τα είδαμε όλα στη Βουλή σήμερα.

Μαυροφορεμένους μποντιμπιλντεράδες σε στυλ μπράβου να κυκλοφορούν και να αγριοκοιτάζουν σε κάθε γωνιά και στενό διαδρομάκι της Βουλής, άλλους μαυροφορεμένους από το βήμα της Βουλής, με υστερία και παροξυσμό να αποκαλούν πολιτικούς αντιπάλους «τουρκοπροσκυνημένους», Βουλευτές των 700 ψήφων όλων και όλων να αποκαλούν συναδέλφους «εφιάλτες της ιστορίας». Βουλευτές που σε πηγαδάκια στο διάδρομο ήταν πολύ ειλικρινείς και έλεγαν ότι «εμείς θα καταψηφίσουμε την πρόταση γιατί δεν θέλουμε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες».

Και στην ειλικρίνεια τους πάνω, (όταν όμως νόμιζαν ότι δεν τους ακούει κανένας άλλος) φτάσαμε στην ουσία.

Από την αρχή αυτή ήταν η επιδίωξη. Όταν όλοι ψήφιζαν την τροπολογία του ΕΛΑΜ για εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος στο πιο κρίσιμο σημείο των συνομιλιών αλλά και εκείνοι του ΔΗΣΥ που τήρησαν αποχή και επέτρεψαν έτσι με τη στάση τους να περάσει αυτή η τροπολογία, γνώριζαν που θα οδηγούσε αυτό. Γνώριζαν ότι η άλλη πλευρά θα άρπαζε την ευκαιρία που της δώσαμε πάλι. Αν, για να τους δώσουμε ελαφρυντικό θεωρήσουμε ότι δεν γνώριζαν, τότε το αμέσως επόμενο συμπέρασμα είναι ότι είναι κοντόφθαλμοι, δεν έχουν πολιτική αντίληψη και γενικά είναι επιζήμιο να ασχολούνται με την πολιτική. Μπορούν να επιλέξουν τι από τα δύο προτιμούν.

Αν το εκμεταλλεύτηκε ο Ακκιντζί; Ναι το εκμεταλλεύτηκε. Αν το παρατράβηξε; Ναι το παρατράβηξε. Αλλά για άλλη μια φορά εμείς δώσαμε την ευκαιρία.

Ως ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή της συζήτησης για την τροπολογία πριν ένα μήνα υποδείξαμε το πρόβλημα και τους κινδύνους που ελλοχεύανε σε τυχόν ψήφιση της. Όπως και να έχει εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και για επανέναρξη των συνομιλιών, και για λύση αλλά όχι κλείσιμο άρον άρον του κυπριακού.

Γιατί εμείς οι «τουρκοπροσκυνημένοι» θέλουμε την πατρίδα μας ολόκληρη ξανά, πατρίδα όλων των παιδιών της. Δεν χαρίζουμε την μισή. Αφήνουμε στους «υπερπατριώτες» την προσπάθεια για χάρισμα της μισής πατρίδας και διατήρηση μόνο της μισής για να είναι «αμιγώς ελληνική».

Μπέττυ Κουσουλίδου
Κοινοβουλευτική συνεργάτιδα ΑΚΕΛ