Οι προβλέψεις για εκλογή προέδρου από τον πρώτο γύρο και το “μήνυμα” της κάλπης

Πληθαίνουν ημέρα με την ημέρα οι ενδείξεις πως θα έχουμε νέο πρόεδρο στην Κύπρο, από τον πρώτο γύρο των εκλογών του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Και ενώ η ώρα της κάλπης πλησιάζει, οι δημοσκοπήσεις που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, δείχνουν σαρωτική νίκη του υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος επίσης εκτιμά ότι μπορεί οι κάλπες τον ερχόμενο Φεβρουάριο να στηθούν μόνο μια φορά.

Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, ο Ν. Αναστασιάδης συγκεντρώνει ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά τα οποία , κατά τους αναλυτές, κρύβουν δυο διαφορετικά «μηνύματα» του κυπριακού λαού για την νέα πολιτική κατάσταση που αρχίζει να δημιουργείται αλλά και για αυτή που προηγήθηκε. Από τα ποσοστά αυτά, που μένει να επιβεβαιωθούν και από την κάλπη, προκύπτει πως ο κυπριακός λαός θέλει νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή και παράλληλα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για τους χειρισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας, από τον απερχόμενο Δημήτρη Χριστόφια.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τις εκτιμήσεις για εκλογή προέδρου από τον πρώτο γύρο των εκλογών, αυτές ενισχύονται και από το γεγονός ότι τα ποσοστά της συσπείρωσης ανεβαίνουν θεαματικά. Το ΔΗΣΥ εμφανίζει ποσοστό συσπείρωσης 90%, ενώ το ΔΗΚΟ σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Μάριο Καρογιάν και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος θα καταφέρει να ανεβάσει το ποσοστό του ώστε να υπάρξει εκλογή προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον πρώτο, κιόλας, γύρο των εκλογών.