Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο στην Ελβετία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε σήμερα ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για όλες τις εξελίξεις που έχουν προκύψει από την τελευταία συνεδρία του Σώματος.

Τα κόμματα έδωσαν τις θέσεις και τις απόψεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει των συνομιλιών της Ελβετίας. Ταυτόχρονα, τα κόμματα αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να τον συνοδεύσουν στις συνομιλίες που θα γίνουν στο Crans Montana, στην Ελβετία».

Στη συνέχεια είπε ότι «επειδή έχω ακούσει κάποιες δηλώσεις από κάποιον αρχηγό κόμματος που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με οποιονδήποτε τρόπο θέλω να πω ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί κανονικά, θα εκτελεστεί μέχρι το τελευταίο ‘ι’ και θα πρέπει κάποιοι να είναι προσεκτικοί όταν μεταφέρουν κάποια πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πει ποτέ ότι είναι θέμα των εταιρειών».

Ερωτηθείς αν το ενεργειακό πρόγραμμα θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκτελεστεί μέχρι το τελευταίο ‘ι’ όπως έχει προγραμματιστεί».

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, είπε πως «ο Πρόεδρος έχει ακούσει και έχει λάβει τις απόψεις και τις θέσεις όλων των κομμάτων και βεβαίως λαμβάνει υπόψη όλες τις απόψεις των κομμάτων, εξ ου και η πρόσκληση που τους έχει απευθύνει να τον συνοδεύσουν στην Ελβετία γιατί λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις απόψεις των κομμάτων».