Οι πολιτικοί αρχηγοί για το μνημόνιο

Ουδέποτε υποστήριξε την αναγκαιότητα «εδώ και τώρα» να υπογραφεί το μνημόνιο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης … «αυτό το οποίο πράξαμε όταν ο Πρόεδρος εδέησε να καλέσει τους αρχηγούς, ήταν να καταθέσουμε συγκροτημένες προτάσεις οι οποίες καθιστούσαν λιγότερο επώδυνα τα μέτρα». Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και για καθυστέρηση λήψης μέτρων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν μίλησε για ανάγκη επιλογής ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης και εθνικής σωτηρίας, για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, μίλησε για πολιτικές πειθαρχίας και μονόπλευρης λιτότητας που δεν οδηγούν σε έξοδο από την ύφεση και την στασιμότητα, αλλά αντίθετα οδηγούν σε βάθεμα της ύφεσης. «Ενώ βλέπουμε και ακούμε τα ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα και Ευρωπαίους αξιωματούχους να διακηρύσσουν ότι πράγματι αυτές οι πολιτικές έχουν αποτύχει και πρέπει να αλλάξουν και να περάσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διαπιστώνουμε και με αφορμή την περίπτωση της Κύπρου ότι εξακολουθούν να εμμένουν σε αυτές τις πολιτικές μέσω της γνωστής τρόικας».

Η γ.γ. των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου ζήτησε να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για τους όρους του μνημονίου καθώς, τόνισε οι κυβερνώντες μας έχουν μπερδέψει με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις τους και να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Δεν είναι δεσμευτικό το μνημόνιο δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας και κάνει λόγο για πολιτικό έρωτα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Η ΔΕΟΚ  θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με πορεία διαμαρτυρίας στη Λευκωσία.