Οι ποινικοί ανακριτές θα έπρεπε να είχαν ήδη αρχίσει …

Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι “έξυπνοι” που αγόρασαν τη Ρουμάνικη τράπεζα “Transilvania Banka” για λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου;

Ο διοικητής της τράπεζας Κύπρου τότε, ήταν το “παιδί του λαού”, Ανδρέας Ηλιάδης μαζί με το δεύτερο τη τάξη Γιάννη Κυπρή.

Ήθελαν να πα΄ρου το 20% της Ρουμάνικης τράπεζας αλλά στις 16 Δεκεμβρίου πήραν το 9.7% έναντι 2,38 ron ανά μετοχή. Η εξαγορά του 9,7% ανήλθε στα 58 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από πιέσεις των αρχών της Ρουμανίας, διότι ξεπερνούσε το ποσοστό του 5% το οποίο μπορούσε να αγοραστεί χωρίς δήλωση.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ρουμανίας διέταξε ποινική έρευνα εναντίον του διευθυντή της τράπεζας Κύπρου Ρουμανίας και άλλων Ρουμάνων διευθυντών της Transilvania Banka….

Στοιχεία “φωτιά” θα καταθέσει και γι’ αυτή τη περίπτωση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν στον Γενικό εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.

Αυτό όμως έπρεπε να γίνει άμεσα και επί τόπου να αρχίσει ποινική έρευνα, να αναλάβουν ποινικοί ανακριτές και να λάμψει επιτέλους η αλήθεια για το μεγάλο φαγοπότι που έγινε στη Τράπεζα Κύπρου….

Και όχι να κυκλοφορούν όλοι αυτοί ελεύθεροι και με τσαμπουκά να δηλώνουν και άγνοια….Ακόμη λίγο θα μας πουν ότι ξέχασαν και που δούλευαν η θα πουν ότι δούλευαν σε άλλη τράπεζα…. ΕΛΕΟΣ….