Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στα μπαράζ

Απλοποιούνται τα πράγματα γύρω από τις οκτώ εθνικές που θα διεκδικήσουν μέσω μπαράζ την παρουσία τους στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Εφόσον, λοιπόν, η Εθνική Ελλάδος επικρατήσει το βράδυ της Τρίτης του Γιβραλτάρ, τότε θα μπει στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου ως ανίσχυρη και θα κυνηγήσει την επιστροφή της στη «γιορτή» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κόντρα σε μία εκ των Πορτογαλίας ή Ελβετίας, Ιταλίας, Κροατίας και Δανίας (ή Γαλλίας/Ολλανδίας σε ακραία σενάρια).

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί κι ενώ υπάρχουν δύο εκκρεμότητες από τις οποίες θα «σφραγιστούν» οριστικά τα δύο γκρουπ των ισχυρών/ανίσχυρων.

Οι ισχυροί στα μπαράζ

Πορτογαλία ή Ελβετία
Ιταλία
Κροατία
Δανία

* Μοναδική εκκρεμότητα το ποια ομάδα θα τερματίσει δεύτερη στον Β’ όμιλο, κάτι που θα ξεκαθαρίσει από το Πορτογαλία-Ελβετία την Τρίτη το βράδυ. Με νίκη της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, οι Ελβετοί θα είναι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας. Με Χ2, οι Ίβηρες θα είναι δεύτεροι και πιθανοί μας αντίπαλοι.

Οι ανίσχυροι στα μπαράζ

Σουηδία*
Βόρειος Ιρλανδία
Ιρλανδία
Ελλάδα

* Υπάρχει κι εδώ ένα ερωτηματικό από τον Α’ όμιλο, όπου αυτή τη στιγμή η Γαλλία (παίζει με Λευκορωσία στο Παρίσι) έχει 20 βαθμούς, η Σουηδία 19 και η Ολλανδία 16 (παίζουν μεταξύ τους οι δύο τελευταίες). Για να μην είναι η παρέα του Μπεργκ υποψήφια αντίπαλός μας, θα πρέπει να κάνει διπλό επί της Ολλανδίας και να μην κερδίσουν οι «τρικολόρ» ή οι «οράνιε» να επικρατήσουν της Σουηδίας με… 7-1 ή μεγαλύτερο σκορ. Αν ένα από αυτά τα –ακραία- σενάρια επιβεβαιωθούν, τότε πιθανοί αντίπαλοί μας θα είναι οι Δανοί που θα πέσουν στους ανίσχυρους και στους ισχυρούς θα βρεθεί μία εκ των Γαλλίας/Ολλανδίας.

Πηγή: sport-fm.gr