Οι Πακιστανοί τρομοκράτες σχεδίαζαν επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στο Σύνταγμα – Γιατί άλλαξε το αρχικό σχέδιο

Επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στο Σύνταγμα περιλάμβανε το αρχικό σχέδιο των Πακιστανών τρομοκρατών, που είναι ύποπτοι για συμμετοχή στο τρομοκρατικό δίκτυο που εξάρθρωσαν ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ. Τα σχέδια τους όμως άλλαξαν εξαιτίας της αυξημένης αστυνόμευσης που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και έτσι εναλλακτικά επέλεξαν το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, αναφέρει στο ρεπορτάζ των Νέων ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, επικαλούμενος τη δικογραφία της υπόθεσης.

Η έρευνα ξεκίνησε από ένα ανώνυμο μέιλ που στάλθηκε στις κρατικές υπηρεσίες τον Νοέμβριο στο οποίο υπήρχε υπόδειξη για το ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο, όπου εργαζόταν ένας από τους υπόπτους, καθώς και στοιχεία για τον 30χρονο ομοεθνή και καθοδηγητή τους με το όνομα Αμπάς που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα υπήρχαν αποστολές μικρών χρηματικών ποσών σε συγγενείς των εμπλεκομένων στο Πακιστάν από τον συντονιστή τους. Ακόμα σε διαλόγους αναδεικνύεται ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν προσεγγίσει Αλβανό για να συμμετέχει σε δολοφονίες Ισραηλινών εκτός της συναγωγής του Ψυρρή, κάτι το οποίο εκείνος αρνήθηκε, απαντώντας ότι κάνει χτυπήματα μόνο με μαχαίρι.