Οι ουρές στα ΑΤΜ συνεχίζονται

Σε αρκετά ΑΤΜ παρατηρείται και σήμερα μεγάλος συνωστισμός  καθώς ο κόσμος έσπευσε να σηκώσει χρήματα, υπό το φόβο των capital controls.

Σε κατάστημα τράπεζας στην οδό Πανεπιστημίου, λειτουργούσε μόνο το ένα από τα δύο ΑΤΜ και η ουρά που σχηματίζονταν αριθμούσε περίπου 40 άτομα, ενώ για να φτάσει κανείς στο μηχάνημα έπρεπε να περιμένει μέχρι και 2 ώρες!

Capture

Παράλληλα, εμφανής είναι ο εκνευρισμός του κόσμου για τις πολλές ώρες αναμονής, καθώς και εξαιτίας της δυσκολίας να βρεθεί ATM με χρήματα.

Capture

Έξω από τα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για πάν ενδεχόμενο, ενώ τις απογευματινές ώρες σχεδόν καμία από τις περίπου 50 τράπεζες που επισκεφθήκαμε σε μία ακτίνα από το κέντρο της πόλης, το Παγκράτι, την περιοχή Χίλτον, το Κολωνάκι και μέχρι την Πλατεία Μαβίλη, δεν είχε πλέον χρήματα στα ΑΤΜ της.

Ουρές σχηματίστηκαν και σε αρκετά πρατήρια βενζίνης, με τους οδηγούς να εκφράζουν την ανησυχία τους και για πιθανή έλλειψη καυσίμων σε περίπτωση που επηρεαστούν και αυτά από ενδεχόμενο έλεγχο αναλήψεων στις τράπεζες.

Πολλά πρατήρια δεν δέχονται πλέον πληρωμή με πιστωτική κάρτα, με τον ισχυρισμό ότι «μας τις έκοψαν οι τράπεζες».