Οι Οικολόγοι στηρίζουν το ΕΛ.Α-ΖΩ

Τον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου (ΕΛ.Α-ΖΩ) στηρίζουν έμπρακτα οι Οικολόγοι.

Αύριο Τρίτη 31 Δεκεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης και αντιπροσωπεία του Κινήματος θα επισκεφθούν το θάλαμο του ογκολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για να παραδώσουν δώρα και κεραστικά στους ασθενείς και το προσωπικό.

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Α-ΖΩ κ. Χρ. Ανδρέου θα διακόψει για λίγο την απεργία που διεξάγει για 223 μέρες έξω από το Προεδρικό για να συνοδεύσει τους Οικολόγους στην επίσκεψη τους στο ογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί την Κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους την εγκεκριμένη στρατηγική για τον καρκίνο, που προνοεί την αναβάθμιση του ογκολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε κέντρο αναφοράς για τον καρκίνο. Δυστυχώς τα εκατομμύρια ξοδεύονται ακόμα σε μισθούς πολυτελείας παρά τη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής για τους ασθενείς με καρκίνο. Σε εποχές οικονομικής κρίσης και λιτότητας, η Κυβέρνηση επιλέγει να αποκόπτει κονδύλια από την υγεία και την περίθαλψη των καρκινοπαθών, αντί από τους υψηλούς μισθούς και τις σπατάλες.

Μετά την παράδοση των δώρων (στις 11:15 π.μ.), στην είσοδο του ογκολογικού τμήματος (ανατολική είσοδος, παρά την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων), ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης θα προβεί σε δηλώσεις μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Α-ΖΩ κ. Χρ. Ανδρέου (στον ογκολογικό θάλαμο δεν θα επιτραπεί η είσοδος τηλεοπτικού συνεργείου).

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ