Οι Οικολόγοι στηρίζουν τους καρκινοπαθείς

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης είχε συνάντηση σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ κ. Χρ. Ανδρέου, ο οποίος του παρέδωσε ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί στην Ευρωβουλή.

Σε συνέδριο που έγινε στην Κροατία, με την ευκαιρία της ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συζητήθηκαν θέματα για τα δικαιώματα των πολιτών, την πολιτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου ο κ. Χρ. Ανδρέου παρουσίασε το πρόβλημα εις βάρος των καρκινοπαθών αφού, όπως διαπιστώθηκε, η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχει κρατικό Ακτινοθεραπευτικό, ενώ πληρώνει τεράστια ποσά ως χορηγία για το ογκολογικό ιδιωτικής τράπεζας.

Μετά τη συζήτηση ετοιμάστηκε από ομάδα των συνέδρων το πιο πάνω ισχυρό ψήφισμα που καταδικάζει την Κύπρο και όσα συμβαίνουν. Το ψήφισμα θα σταλεί από την οργανώτρια EYCA σε 1450 οργανώσεις περίπου που συνεργάζονται μαζί της και θα κατατεθεί στην Ευρωβουλή.

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το διαχρονικό αγώνα του ΕΛ.Α-ΖΩ για τη δημιουργία κρατικού Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πολιτείας να αγνοεί την απεργία του ΕΛ.Α-ΖΩ που γίνεται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για πάνω από 58 μέρες, με μοναδικό και αυτονόητο αίτημα όπως το κράτος κάνει κρατικό Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ