Οι Οικολόγοι ζητούν την απομάκρυνση Δημητριάδη

Το Κίνημα Οικολόγων με αφορμή τη διαρροή του ύψος των απολαβών του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, ζητά την απομάκρυνση του.

“Μας προκαλεί εντύπωση η απόλυτη σιωπή του κ. Δημητριάδη σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις που αφορούν το προκλητικό ύψος των απολαβών του. Μιλούμε για ένα παχουλό μισθό των 114 χιλιάδων ευρώ το χρόνο και τεράστια επιδόματα και χορηγίες που δεν συνάδουν με το γενικό πνεύμα λιτότητας που και ο ίδιος ευαγγελίζεται, για τους άλλους βέβαια”, ανέφερε σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου.

Διερωτήθηκε τι θα κάνει ο κ. Δημητριάδης. “Θα συνεχίσει να ζει στη χλιδή όταν οι αποφάσεις του στραγγαλίζουν τα κυπριακά νοικοκυριά; Θα συνεχίζει να είναι η μοναδική εξαίρεση στο γενικό πνεύμα της περισυλλογής; Θα συνεχίζει να προκαλεί τις 70000 χιλιάδες ανέργους; Θα συνεχίζει να είναι ο ΜΟΝΟΣ δημόσιος αξιωματούχος που δεν έτυχε περικοπής των απολαβών του είτε δια νόμου είτε εθελοντικά;”, διερωτήθηκε η. Χρυσοστόμου.

“Διερωτόμαστε γιατί πρέπει την πολυτελή ζωή του κ. Δημητριάδη να την πληρώνει η Κεντρική Τράπεζα και κατά επέκταση ο Κύπριος φορολογούμενος. Αφού εκτελεί εντολές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γιατί δεν τον πληρώνει αυτή μαζί με τους υπόλοιπους της τρόικας;”, πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, η κ. Χρυσοστόμου είπε πως οι Οικολόγοι θεωρούν ότι “πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η πλουσιοπάροχη ανοχή στον κ. Δημητριάδη και να προσγειωθεί στα σημερινά δεδομένα που ζει ο κυπριακός λαός. Επαναλαμβάνουμε την θέση μας ότι ο Διοικητής έχει άμεση ευθύνη για τα όσα βιώνουμε σήμερα στην πατρίδα μας και ζητούμε την απομάκρυνση του”