Οι νοσηλευτές κατέρχονται σε 2ωρη στάση

Τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών Λευκωσίας και Λεμεσού παραλύουν σήμερα το πρωί, αφου το νοσηλευτικό προσωπικό των Τμημάτων, κατέρχεται σε δίωρη απεργία, διαμαρτυρόμενο για την έλλειψη κλινών στα Γενικά Νοσοκομεία των δύο πόλεων.

Την ώρα έναρξης της στάσης εργασίας, ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής προεδρεύει έκτακτης σύσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με σκοπό τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με την επίλυση του προβλήματος υπερπληρότητας κλινών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ σε χθεσινή του ανακοίνωση αναφερόταν σε διαχρονικό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την έλλειψη κλινών και την παρατεταμένη παραμονή ασθενών στα ΤΑΕΠ, το οποίο, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό επιδεινώθηκε “χωρίς την εξεύρεση οποιασδήποτε οριστικής λύσης”.

Ο Κλάδος προέβαινε, επίσης, στη διαπίστωση ότι “δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το μέγεθος του προβλήματος και ούτε διαφαίνεται, κατά τη γνώμη μας, πρόθεση για επίλυση του προβλήματος με το δικαιολογητικό της εφαρμογής του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων” και διαχώριζαν τη θέση τους ότι δεν θα καταστούν “συνεργοί” σε αυτή την κατάσταση.