Οι νέες δημιουργίες του οίκου Gucci, έκαναν την εταιρεία να ξεπεράσει την Hermes

Οι δημιουργίες του σχεδιαστή της Gucci, Alessandro Michele, διακοσμημένες με κρύσταλλα και πούλιες, εξακολούθησαν να “βάζουν φωτιά” στους καταναλωτές κατά την περίοδο των διακοπών.

Η ιταλική μάρκα, κυρίαρχη στον χώρο της μόδας, έκλεισε το περασμένο έτος με ακόμα ένα τρίμηνο ανάπτυξης, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 45% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, δήλωσε η Kering SA, βασικός μέτοχος της εταιρείας σε ανακοίνωση την Τρίτη. Αυτό οδήγησε τα έσοδα της Gucci ψηλότερα, σε σχέση με τα έσοδα του αντίπαλου Hermes..

Τα εμπορικά σήματα της Kering, από εκείνο του Saint Laurent μέχρι την Balenciaga, ενώθηκαν με την Gucci κι επικέντρωσαν την επανεκκίνησή τους, στη νεολαία. Οι αγοραστές της νέας χιλιετίας, έχουν οδηγήσει τη βιομηχανία πολυτελών ειδών σε ανάκαμψη, ενώ οι πελάτες ηλικίας κάτω των 35 ετών αποτελούν το 85% της ανάπτυξης πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Bain & Co.

“Μας εντυπωσιάζει συνέχεια το momentum στη Gucci”, έγραψε η Hermine de Bentzmann, αναλύτρια στην Raymond James.

Οι προσπάθειες της ιταλικής μάρκας με πρωταγωνιστές τον σχεδιαστή Michele και τον διευθύνοντα σύμβουλο -από το 2015- Marco Bizzarri, έχουν κάνει την Gucci να αναπτύσσεται δυναμικά, μετά από χρόνια υποτονικών πωλήσεων. Η Gucci είχε έσοδα ύψους 6,2 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ η Hermes International είχε 5,5 δισ. ευρώ.