Οι μετεωρολόγοι περιμένουν σήμερα καταιγίδες στην Αττική

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σήμερα Παρασκευή, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, η ημέρα θα ξεκινήσει με καταιγίδες ή μπουρίνια τοπικού χαρακτήρα στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Το μεσημέρι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι κυρίως στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Σάββατο αναμένονται στα δυτικά γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά