Οι Κ.Α. δηλώνουν ότι δεν διαφώνησαν οι συντεχνίες για το Σχέδιο Β

Οι Κυπριακές Αερογραμμές σε σημερινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι καμιά από τις πέντε συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών δεν εξέφρασε την παραμικρή διαφωνία σε σχέση με την εκπόνηση Σχεδίου Β κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της εταιρείας Τώνης Αντωνίου στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε διαφωνίες συντεχνιών σε σχέση με την εκπόνηση Σχεδίου Β, οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφέρουν ότι κατά τη σύσκεψη “οι συντεχνίες συμφώνησαν με τη θέση του Προέδρου της εταιρείας ότι με αυτή την ενέργεια διασφαλίζονται από τη μια οι θέσεις εργασίας του προσωπικού και από την άλλη η Κύπρος συνεχίζει να έχει δικό της αερομεταφορέα”.

“Συνεπώς, η Διοίκηση-Διεύθυνση των ΚΑ θεωρεί τις οποιεσδήποτε όψιμες αντιδράσεις, που προσφέρουν τροφή για άλλες ερμηνείες, ότι εξυπηρετούν σκοπιμότητες και προφανώς γίνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων”, προσθέτουν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, “στη σύσκεψη αυτή παρουσιάστηκαν αναλυτικά και τεκμηριωμένα από τον κ. Αντωνίου στους εκπροσώπους και των πέντε Συντεχνιών οι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει στην ετοιμασία Σχεδίου Β”.

Οι ΚΑ αναφέρουν επίσης ότι “όλοι οι συντεχνιακοί εκπρόσωποι που πήραν το λόγο, περιλαμβανομένων των εκπροσώπων της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, όχι μόνο δεν διατύπωσαν οποιαδήποτε αντίρρηση σε σχέση με αυτή την καθαρά προληπτική κίνηση της εταιρείας, αλλά εξέφρασαν ταυτόχρονα και την ευαρέσκειά τους” και “υπογράμμισαν πως είναι προς τιμή του ΔΣ που προνόησε να προβεί έγκαιρα στην ετοιμασία ενός δεύτερου Σχεδίου για να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή στην απευκταία περίπτωση που η απάντηση των Βρυξελλών στο Σχέδιο Διάσωσης που έχει υποβληθεί από τις 22 Ιουλίου είναι αρνητική”.