Οι Κυπριακές Αερογραμμές ταξιδεύουν κανονικά και πλήρης για Τελ Αβίβ

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα ασφάλειας στις Κυπριακές Αερογραμμές, Ανδρέας Γεωργίου κανονικά προγραμματίζεται να αναχωρήσει απόψε από τη Λάρνακα η πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών με προορισμό το αεροδρόμιο “Μπεν Γκουριόν” του Τελ Αβίβ.

Ερωτηθείς από κατά πόσον έχει διαφοροποιηθεί το πτητικό πρόγραμμα του εθνικού αερομεταφορέα προς το Ισραήλ μετά και τις χθεσινές απειλές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς να στοχεύσει με ρουκέτες το διεθνές αεροδρόμιο “Μπεν Γκουριόν”, κοντά στο Τελ Αβίβ και τις προειδοποιήσεις προς τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν αυτόν τον προορισμό, ο κ. Γεωργίου είπε ότι “προς το παρόν η νυχτερινή πτήση είναι προγραμματισμένη να αναχωρήσει από τη Λάρνακα λίγο πριν τα μεσάνυχτα”.

Πρόσθεσε πάντως ότι “η κατάσταση είναι ρευστή και τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα”.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι σε επαφή με τις Αρχές του αεροδρομίου στο Τελ Αβίβ, παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Αεροπορικής Ασφάλειας (EASA) και της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), αλλά και τι κάνουν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, η Air France και η KLM.

Επίσης βρίσκονται σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών που παρακολουθεί την κατάσταση πιο στενά, για να ενημερώνονται σχετικά.

“Προς το παρόν (η πτήση) θα φύγει κανονικά. Με τα δεδομένα που έχουμε δεν νομίζω να αλλάξει οτιδήποτε σημαντικό, εκτός κι αν συμβεί κάτι πολύ δραματικό,” είπε ο υπεύθυνος για θέματα ασφάλειας στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πτήση “είναι πλήρης”.