“Οι κυβερνώντες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια επίπλαστη εικόνα της οικονομίας”

Σε δηλώσεις του Δρ. Στέλιος Πλατή, εκ μέρους του Εκλογικού Επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρθηκε στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη λέγοντας πως “συνεχίζει να προκαλεί  όταν αναφέρεται σε ανύπαρκτα ζητήματα κριτικής στον τομέα της κουρεμένης μας οικονομίας και της οικονομικής πολιτικής της πενταετίας”.

Παράλληλα τονίζει πως εδώ και μήνες οι κυβερνώντες προσπαθούν συστηματικά ” να δημιουργήσουν μια επίπλαστη εικόνα για την πορεία της οικονομίας επί των ημερών τους. Παρουσιάζουν ρετουσαρισμένα μεγέθη και εμφανώς θέλουν να ξεχνούν ότι κυβερνούν από το Φεβράρη του 2013. Και βεβαίως μας θέλουν να διαγράψουμε από την μνήμη μας το Μάρτιο του 2013, τις αποφάσεις που πήραν τότε και το κόστος των αποφάσεων αυτών για την οικονομία και τους πολίτες έκτοτε”.

“Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του επιλέγουν συχνά-πυκνά τις συγκρίσεις με το μέσο της θητείας τους. Κάποιο σημείο μετά το κούρεμα. Λησμονώντας ότι μια διακυβέρνηση κρίνεται από το τι παραλαμβάνει και τι παραδίδει. Από τις αποφάσεις και τη διαχείριση που έκαναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Όχι από ένα βολικό σημείο επιλογής” λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης παρουσιάζει “την αλήθεια για την οικονομία σε αριθμούς”. Συγκεκριμένα ανφέρεις:

“Η Πορεία της Οικονομίας (ΑΕΠ)
Με τις καταστροφικές επιλογές του Μαρτίου του 2013 και ως αποτέλεσμα του κουρέματος, δηλαδή της πρώτης πολιτικής του απόφασης, ο κ. Αναστασιάδης οδήγησε σε απώλεια περίπου 1,9 δις σε τρέχουσες τιμές από το ΑΕΠ ή μείωση 9,8%.
Ακόμη και με διατήρηση των σημερινών ρυθμών ανάπτυξης, το ΑΕΠ μας θα φτάσει μόλις στα 18,5-18.7 δις τέλος του χρόνου.
Δηλαδή στα 5 χρόνια της διακυβέρνησης του ο Νίκος Αναστασιάδης κούρεψε από το ΑΕΠ μας και τους πολίτες σχεδόν 1 δις ευρώ.
Σε όρους ανάπτυξης λοιπόν, σε τρέχουσες τιμές, η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα παραδώσει τα ηνία στο περίπου πλην 4%, κάτω ακόμη και από την κορυφή της κρίσης – το 2012.
Αυτή είναι η αλήθεια για την πορεία της οικονομία την πενταετία.

Ανεργία
Η ανεργία (ιδιαίτερα των νέων μας), παραμένει ανάμεσα στα υψηλότερα επίπεδα στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση, πανηγυρίζει για τη μείωση της.
Ναι είχαμε μείωση. Πόση όμως και που οφείλεται;
Η πολυδιαφημιζόμενη μείωση της ανεργίας από τότε που κυβερνά ο κ. Αναστασιάδης είναι γύρω στα 5.500 άτομα. 46.000 συμπολίτες ήσαν άνεργοι τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.
Αυτό όμως που η κυβέρνηση αποκρύβει είναι ότι η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην καθαρή μετανάστευση (περίπου 27.000 άτομα την περίοδο 2012-2016). Όσο και στη μείωση του ηλικιακά ενεργού πληθυσμού κατά 8.700 άτομα μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Δηλαδή, η οικονομική μετανάστευση είναι σχεδόν διπλάσια από την μείωση της ανεργίας.
Με άλλα λόγια η επιτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη συνίσταται ουσιαστικά στον εκπατρισμό των ανέργων”.

Κλείνοντας τονίζει πως “ξεχνούν ότι είναι αυτοί που μας έριξαν το Μάρτη του 2013 σε βαθιά ύφεση και προκάλεσαν την έκρηξη της ανεργίας. Πανηγυρίζουν σήμερα που φτάσαμε, μια πενταετία μετά, περίπου στο μισό του βάθους της ύφεσης που αυτοί δημιούργησαν”.