Οι κυβερνητικές κατοικίες να δοθούν αλλού… Τέρμα η εκμετάλλευση

Από το καιρό της ανεξαρτησίας της Κυπριακής δημοκρατίας το 1960, υπάρχουν ακριβώς πίσω από το προεδρικό μέγαρο οι κυβερνητικές κατοικίες, οι οποίς δίδονταν στους εκάστοτε πολιτικούς  οι οποίοι στήριζαν την εκάστοτε κυβέρνηση είτε αυτοί ήταν υπουργοί είτε άλλοι αξιωματούχοι του κράτους, ακόμα και  σε άλλα άτομα χωρίς να εφαρμόζονται κριτήρια.

Αυτό το “στόρυ” συνεχίστηκε και επί προεδρίας του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού και επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου και Γλαύκου Κληρίδη….Κατόπιν κάποιοι αξιωματούχοι έσκτισαν σπίτια πολυτελείας και εξαφανίστηκαν από τις κυβερνητικές κατοικίες.

Ο μόνος που παραμένει και διαμένει εκεί με “βούλα” της κυπριακής δημοκρατίας για τους αγώνες που πρόσφερε στο κυπριακό λαό είναι ο γιατρός και επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.

Οι άλλοι, ποιοί άλλοι βέβαια,  κάποιοι οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις χρησιμοποιούν, τις κυβερνητικές κατοικίες εδώ και χρόνια και πληρώνουν στο κράτος 77 ευρώ και 91 σεντ ενοίκιο. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός ενοίκου ο οποίος έχει δική του πολυκατοικία και όμως  διαμένει στις κυβερνητικές κατοικίες χωρίς καν να πληρώνει το συμβολικό ενοίκιο……

Πρέπει η κυβέρνηση Αναστασιάδη να τερματίσει αυτή την εκμετάλλευση από κάποιους, γιατί η ανοχή που επέδειξε η πολιτεία μέχρι τώρα έναντι σε κάποια άτομα  που διαμένουν σχεδόν τσάμπα εκεί, αγγίζει πλέον τα όρια της πρόκλησης. 

Ήρθε η ώρα της οικονομικής περισυλλογής και να γίνει μάζεμα πόρων από όλους και από όλα. Η συγκυρία της οικονομικής κρίσης,  προσφέρεται τώρα για  άρση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν στο παρελθόν.