Οι καλύτερες τροφές για την υγεία των νεφρών

Τα νεφρά είναι από τα πολυτιμότερα όργανα του σώματός μας, καθώς αποτελούν τα δύο φυσικά «φίλτρα» που απομακρύνουν τις τοξίνες και άλλες περιττές ουσίες.

Μια δυσλειτουργία των νεφρών οδηγεί σε αλυσιδωτές αντιδράσεις καταστροφικές για την υγεία, αφού η συσσώρευση βλαβερών ουσιών στον οργανισμό επιβαρύνει όλα τα όργανα και τα συστήματα του σώματος, προκαλώντας ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και ενοχλήσεων, από κόπωση και απώλεια της όρεξης μέχρι ναυτία και δύσπνοια.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι χωρίς τους νεφρούς το σώμα σας θα δηλητηριαστεί. Επιπλέον σύντομα, τα υπόλοιπα συστήματα του σώματός σας θα επηρεαστούν σοβαρά.

Εξαιτίας αυτού, είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε καλές συνήθειες ζωής. Αποφύγετε τις πηγές τοξινών όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης, δώστε στο σώμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής σας.

Οι πηγές των ινών, όπως τα αντιοξειδωτικά και τα ένζυμα, είναι τέλεια για την προώθηση της αποτοξίνωσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες.

Ας δούμε τις καλύτερες τροφές για την υγεία των νεφρών:

 Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι ένα λαχανικό που είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα τρόφιμα που προάγουν την καλή νεφρική υγεία.

Έχουν ενδιαφέρουσες ποσότητες κερατίνης. Είναι μια ουσία που σταματά την κυτταρική βλάβη στον υγιή ιστό της καρδιάς και των νεφρών σας.

Η περιεκτικότητά της σε αλικίνη, μια θειική ουσία, μειώνει τα φλεγμονώδη προβλήματα. Αποτρέπει επίσης την υπερβολική συσσώρευση τοξινών.

Το κρεμμύδι έχει αντιβιοτικές ιδιότητες. Είναι ιδανικά για την καταπολέμηση των βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων.

Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνες και μέταλλα. Εκτός από τη βελτίωση της νεφρικής σας υγείας, υποστηρίζουν επίσης τις λειτουργίες του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

Έχει διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Αποβάλλουν τα υγρά και τις τοξίνες για να αποτρέψουν την πρόωρη φθορά των ιστών σας.

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά τους βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες αποτρέποντας τις ασθένειες όπως η νεφρική ανεπάρκεια και ο καρκίνος.

Η μελιτζάνα σας δίνει σημαντικές ποσότητες ινών ρυθμίζοντας τη χοληστερόλη και τις διαδικασίες που είναι υπεύθυνες για τον καθαρισμό του αίματος.

Ξηροί καρποί

Πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, τα καρύδια είναι ένα υγιεινό φαγητό που μπορεί να ενισχύσει τη νεφρική σας υγεία.

Η κατανάλωσή τους σε μέτριες ποσότητες αποτρέπει τις φλεγμονώδεις ασθένειες. Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης.

Τα καρύδια έχουν βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τη διαδικασία καθαρισμού οργάνων. Προλαμβάνουν επίσης φλεγμονές και ασθένειες.

Είναι χορταστικά και βοηθούν στον έλεγχο της λιγούρας.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που μπορούμε να βρούμε.

Αυτό το λιπαρό οξύ, μαζί με τα αμινοξέα και τα μέταλλα, μειώνουν τις φλεγμονώδεις ασθένειες. Αυξάνουν επίσης την κυτταρική αναγέννηση στα νεφρά σας.

Η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση ελέγχει την υψηλή χοληστερόλη και αποτρέπει την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μειώνουν τις ανισορροπίες στα άλατα και τις πρωτεΐνες στα ούρα σας. Αυτό αποτρέπει το σχηματισμό πέτρας και άμμου στα νεφρά.

Καρπούζι

Αυτό το αναζωογονητικό τροπικό φρούτο έχει νερό και αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην απομάκρυνση των αποβλήτων από τα νεφρά σας για την πρόληψη ασθενειών.

Οι διουρητικές του ιδιότητες διεγείρουν την αποβολή υγρών που διατηρούνται στους ιστούς σας. Αυτό ελέγχει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο λοιμώξεων.

Το καρπούζι εμποδίζει επίσης την αφυδάτωση. Ενισχύει την κυτταρική σας δραστηριότητα, η οποία αποτρέπει τις ανισορροπίες του ηλεκτρολυτικού επιπέδου.

 Ανανάς 

Αυτό το τροπικό φρούτο που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας με διάφορους τρόπους είναι σπουδαίο. Είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για την καλύτερη διατήρηση των νεφρών σας.

Έχει μια δραστική ουσία γνωστή ως βρομελίνη. Αυτό το συστατικό δίνει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Η διουρητική του δύναμη αυξάνει την απέκκριση των υγρών σας και σας βοηθά να αποφύγετε επιπλοκές όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και νεφρική ανεπάρκεια.

Συνιστάται ως βοήθεια να φιλτράρετε το αίμα σας. Αφαιρεί τις τοξίνες και εμποδίζει την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών.

Κόκκινες πιπεριές για την υγεία των νεφρών

Οι κόκκινες πιπεριές έχουν διουρητικές και αντιοξειδωτικές ουσίες. Μετά την πέψη, διεγείρουν και τη λειτουργία των νεφρών σας επιταχύνοντας την απομάκρυνση των υγρών που συσσωρεύονται στους ιστούς σας.

Περιέχουν κάλιο και νάτριο. Αυτές είναι δύο ουσίες των οποίων η ισορροπία συμβάλλει στη μάχη κατά των φλεγμονών.

Οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατά τους υποστηρίζουν την κυτταρική αναγέννηση και μειώνουν τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στους υγιείς ιστούς σας.

Οι κόκκινες πιπεριές συνιστώνται σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια και λοιμώξεις. Διατηρούν επίσης ένα κατάλληλο επίπεδο ηλεκτρολυτών.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να φροντίζετε τα νεφρά σας; Προσθέστε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας και ανακαλύψτε μόνοι σας το πόσο σπουδαία είναι για την προστασία αυτών των οργάνων.