Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τον Ν. Αναστασιάδη

Το βάρος του Μνημονίου και της υπογραφής της αντίστοιχης σύμβασης με τους δανειστές, η οποία θα αλλάξει ριζικά το επίπεδο διαβίωσης του λαού της Κύπρου,θα κληθεί όπως όλα δείχνουν, να σηκώσει ο Νίκος Αναστασιάδης που θεωρείται«φαβορί» για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Χριστόφια και την κυνική ομολογία του ότι …πασάρει την υπογραφή του Μνημονίου στο νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ν.Αναστασιάδης, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι θα είναι ο νέος Πρόεδρος, θα πρέπει να επιδείξει μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφύγει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον ίδιο αλλά και για το κόμμα του. Η απόφαση για υπογραφή του Μνημονίου, δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε χωρίς κόστος. Το παράδειγμα του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, στην Ελλάδα, λέει πολλά.

Το πρώτο μέλημα της διαφαινόμενης κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη θα πρέπει να είναι η απόδοση Δικαιοσύνης και η τιμωρία εκείνων που ευθύνονται για το σημερινή κατάσταση της Κύπρου. Γνωρίζει ο Κυπριακός λαός τι αφήνει πίσω του ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πριν από πέντε περίπου χρόνια είχε παραλάβει τη χώρα με πλεονασματική οικονομία. Από τότε μέχρι σήμερα που η Κύπρος «ματώνει», δεν έχει μεσολαβήσει τίποτα άλλο παρά μόνο οι χειρισμοί και οι πολιτικές του Δημήτρη Χριστόφια που έφτασαν την Κύπρο στο σημείο μηδέν.

Σε λίγες ημέρες, όμως, ο σημερινός «φιλολαϊκός» Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγκαταλείπει τη διακυβέρνηση της χώρας μεταθέτοντας το βάρος στον«διάδοχό» του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και το ενδεχόμενο, οι όποιες επώδυνες αποφάσεις ληφθούν στο εξής να χρεωθούν στο νέο πρόεδρο, είναι ορατό.

Τα δύσκολα, λοιπόν, έρχονται για τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Ν. Αναστασιάδης…