Οι κάτοχοι αξιογράφων ζητούν επιστροφή των μπόνους αν υπάρξουν καταδίκες

Σε ανακοίνωση τους ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων χαιρετίζει την καταχώρηση ποινικής αγωγής εναντίον αριθμού υπόπτων για την καταστροφή της Λαϊκής Τράπεζας.

“Ελπίζουμε ότι σύντομα θα προστεθούν στον κατάλογο των κατηγορουμένων και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και προπαντός ο υπ’ αριθμόν ένα καταστροφέας της Τράπεζας”, αναφέρει ο Σύνδεσμος και καλεί Κυβέρνηση και Γενική Εισαγγελία να βρουν τρόπους είτε για εξώδικη ρύθμιση του προβλήματος των μελών του, είτε και με επίσπευση της εκδίκασης των χιλιάδων αστικών αγωγών που κίνησαν/θα κινήσουν τα μέλη.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι εάν υπάρξουν καταδίκες θα πρέπει να επιστραφούν “τα μπόνους και η περιουσία που απέκτησαν με τις διάφορες παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους” νοουμένου ότι αποδειχθούν ενώπιον δικαστηρίου και τα ποσά αυτά να διατεθούν για την αποζημίωση των πληγέντων, μεταξύ των οποίων, μια από τις πρωτεύουσες θέσεις κατέχουν τα μέλη του Συνδέσμου, όπως αναφέρεται.

“Ελπίζουμε αυτήν τη φορά να μην επαναληφθεί το προηγούμενο της Τράπεζας Κύπρου, που οι δίκες άρχισαν πριν πολύ καιρό και ακόμη βρίσκονται στα αρχικά στάδια” καταλήγει.