Οι Ιταλοί έντυσαν τον Χριστό του Ρίο με τη φανέλα της Εθνικής τους

Oι Ιταλοί, τους οποίους ελάχιστοι ξεπερνούν στη λατρεία για το ποδόσφαιρο, περιμένουν εναγωνίως το Μουντιάλ και το πώς θα πάει η εθνική τους: Η ιταλική RAI έφτιαξε λοιπόν διαφημιστικό σποτ που κλείνει με το έμβλημα του Ρίο, το γιγάντιο άγαλμα του Χριστού, ντυμένο με την ιταλική εμφάνιση και το νούμερο 10.

Η απάντηση από την αρχιεπισκοπή του Ρίο ήταν άμεση: Θέλει ως αποζημίωση 5 με 7 εκατ. ευρώ για… παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το σποτάκι κρατά μόλις 35 δευτερόλεπτα και στο μεγαλύτερο μέρος του φαίνονται παιδιά να παίζουν μπάλα. Στο κλείσιμο, με το οποίο η RAI διαφημίζει την κάλυψη των αγώνων, εμφανίζεται ηλεκτρονικά επεξεργασμένη η εικόνα του αγάλματος του Χριστού του Λυτρωτή ντυμένη με τη φανέλα της ιταλικής εθνικής.

Όπως αναφέρουν όμως τα βραζιλιανικά και τα ιταλικά ΜΜΕ, το σποτ δεν άρεσε καθόλου στην καθολική αρχιεπισκοπή της βραζιλιανικής πόλης. Το Σάββατο έγινε γνωστό πως ζητά αποζημίωση μέχρι επτά εκατομμυρίων ευρώ από την ιταλική ραδιοτηλεόραση για προσβολή θρησκευτικών αισθημάτων αλλά και των πνευματικών δικαιωμάτων επί του μνημείου.

Η RAI εν τω μεταξύ απέσυρε το σποτ αν και ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη απάντηση.

Η αρχιεπισκοπή προσπέρασε το ότι η φανέλα έχει το νούμερο 10, δηλαδή του Αντόνιο Κασάνο, ενός από τα «άτακτου παιδιά» της ιταλικής εθνικής -γνωστού μεταξύ άλλων για τις πολλές συναισθηματικές του περιπέτειες.

Η αντίδραση πάντως του Μάριο Μπαλοτέλι στο Instagram, άλλου σταρ της ιταλικής εθνικής, ήταν ακόμη πιο βλάσφημη: Ανέβασε σκίτσο με τον ίδιο στη θέση του αγάλματος.