Οι ιδιωτικοποιήσεις και η κοινωνική αναταραχή

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη χτεσινή αναταραχή και ταλαιπωρία η οποία έχει δημιουργηθεί με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Κυβέρνηση, κόμματα και συντεχνίες έχουν μερίδα της ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Οι ευθύνες των κομμάτων- που τώρα σπεύδουν να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους- εντοπίζονται στη διαπίστωση ότι οι διευθύνσεις των ημικρατικών και τα διοικητικά τους συμβούλια δεν είναι άμοιρα ευθυνών καθώς καταγγέλλονται για διαφθορά και ανικανότητα. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια δεν φρόντισαν για την αειφόρο βιωσιμότητα των οργανισμών και τα δίκαια δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά ικανοποιούσαν τις μωροφιλοδοξίες και τα πρόσκαιρα συμφέροντα τους.

Εμείς θα μελετήσουμε το νομοσχέδιο και θα ψηφίσουμε με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον και το κοινό καλό. Θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να διαφυλαχτούν τα κεκτημένα των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς. Όμως θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η χώρα μας, πρώτο μέλημα μας πρέπει να είναι η διόρθωση τυχόν στρεβλώσεων και να πορευτεί η χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον για το καλό όλων των πολιτών.

Ξεκαθαρίζουμε πάντως ότι στην μορφή που κατατέθηκε το νομοσχέδιο δεν μας ικανοποιεί και δεν πρόκειται να το υποστηρίξουμε.