Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν συμφωνηθεί επί Χριστόφια

Πολύ κουβέντα γίνεται τελευταίως για το αν θα πρέπει ή όχι η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις ή όχι ημικρατικών οργανισμών, προκειμένου η Κύπρος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να μπει και πάλι σε «τροχιά» ανάπτυξης.

Το όλο θέμα άνοιξε για τα καλά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα «ηνία» της χώρας ο Νίκος Αναστασιάδης. Κάποιοι τάσσονται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων θεωρώντας ότι η λύση αυτή θα αποτελέσει «μονόδρομο» για τη νέα κυβέρνηση και κάποιοι κατά με το σκεπτικό ότι δεν θα βοηθήσουν την κυπριακή οικονομία. Στους πρώτους συγκαταλέγεται και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ και σε άλλα ΜΜΕ ζήτησε να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις αν είναι για το συμφέρον του κυπριακό λαού.

Καλά όλα αυτά, αλλά κάποιος πρέπει επιτέλους να αποσαφηνίσει δημοσίως πως το «δίλλημα» των ιδιωτικοποιήσεων ή μη ημικρατικών οργανισμών, δεν είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να «χρεωθεί» στον νέο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Οι ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών έχουν «κλειδώσει» επί διακυβέρνησης της χώρας από το Δημήτρη Χριστόφια. Όταν υπεγράφη το προσύμφωνο του Μνημονίου και η Τρόικα είχε επισκεφθεί την Κύπρο.

Τότε έπεσαν και οι υπογραφές για τις ιδιωτικοποιήσεις, οπότε όλες αυτές οι συζητήσεις έρχονται μάλλον …κατόπιν εορτής.