Οι θεσμοί ετοιμάζουν…βαλίτσε​ς (με 3,6 δις μέτρα) για την Αθήνα

Μπορεί η σημερινή συζήτηση των θεσμών με τον Ελληνα Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να μην έβγαλε λευκό καπνό, αλλά όλα δείχνουν ότι οι θεσμοί ετοιμάζουν…βαλίτσες για να επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Το ερώτημα είναι τι θα περιέχει αυτή η βαλίτσα καθώς οι πιστωτές επιμένουν σε μέτρα 3,6 δις που θα πρέπει να περάσουν σε δυο φάσεις.
Κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει από τις Βρυξέλλες πως η ελληνική πλευρά δεν θα υποχωρήσει στην απαίτηση για μείωση του αφορολογήτου κάτω από τα 6.000 ευρώ κάτι το οποίο όμως αυτόματα σημαίνει πως θα υποχωρήσει στην μείωση του αφορολογήτου το οποίο σήμερα είναι στα 8.623 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η ελληνική πλευρά αναμένεται να υποχωρήσει στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων παρά το ότι ο Πρωθυπουργός δεν το συζητά. Ο έλληνας αξιωματούχος μιλώντας σε «πηγαδάκι» τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν απηχεί σε εταιρείες στην Ελλάδα αλλά είναι ένα αμιγώς ιδεολογικό θέμα η απόκρουσή του.
Ο  Γερούν Ντάισλεμπλουμ, σε ανακοίνωσή του μετά την συνεδρίαση, ανέφερε τα εξής: «Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και οι εκπρόσωποι των Θεσμών είχαν μια πολύ παραγωγική συνάντηση για τη δεύτερη αξιολόγηση. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση προς όφελος της κάθε πλευράς. Είχαμε σημαντική πρόοδο απόψε και πιστεύουμε ότι θα κλείσουμε την αξιολόγηση και τη συμφωνία με την επιστροφή των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πρόοδο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου».