Οι ΗΠΑ υπέρ της απόφασης της ΕΕ για άρση του εμπάργκο όπλων στην Συρία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τάσσονται υπέρ της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρει το εμπάργκο στα όπλα που προορίζονται για την αντιπολίτευση στο καθεστώς της Δαμασκού.

“Ακόμη και αν είναι μια απόφαση έσχατης ανάγκης για την ΕΕ, υποστηρίζουμε τη χαλάρωση του εμπάργκο της ΕΕ για τα όπλα, ως μέρος των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας να καταδείξει την πλήρη υποστήριξή της προς την συριακή αντιπολίτευση”, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ.

Στη Δαμασκό το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας αντιθέτως κατήγγειλε  την άρση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης του εμπάργκο των όπλων προς τους αντάρτες, εκτιμώντας ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί “εμπόδιο” στις προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.

“Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί εμπόδιο στις διεθνείς προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία”, αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η ανακοίνωση κατηγορεί επίσης την ΕΕ ότι “υποστηρίζει και ενθαρρύνει τους τρομοκράτες, προμηθεύοντάς τους όπλα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”.