Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις, που είναι αδιανόητες και ποταπές, κατά της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, σε μια σπάνια δήλωση, όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, στήριξης της Τεχεράνης, την ώρα μάλιστα που οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις έχουν διακοπεί από το 1980.

“Απευθύνουμε σε όλα τα μέρη την έκκληση να επιδείξουν ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, για να μην επιβαρυνθεί κι άλλο η κατάσταση”, προέτρεψε επίσης ο αμερικανός ΥΠΕΞ. “Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το κόστος της τρομοκρατίας που είχε στόχο δικούς τους διπλωματικούς απεσταλμένους στον κόσμο και οι καρδιές μας συντροφεύουν τον ιρανικό λαό έπειτα από αυτήν την βίαιη και αδικαιολόγητη επίθεση, που στέρησε την ζωή τουλάχιστον ενός ιρανού διπλωμάτη”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

“Οι λεπτομέρειες της επίθεσης δεν είναι γνωστές και εμείς στηρίζουμε την δέσμευση που έλαβε η κυβέρνηση του Λιβάνου οι έρευνες που θα επακολουθήσουν να είναι εξονυχιστικές”, κατέληξε.

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος του Προέδρου Ομπάμα κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν ηρεμία και αυτοσυγκράτηση αποφεύγοντας την περαιτέρω πυροδότηση αυτής της κατάστασης.

Ο Τζέι Κάρνεϊ ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες ενισχύουν μόνον την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να εργαστεί μαζί με τους εκπροσώπους των θεσμών του Λιβάνου.