Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ελληνική εταιρεία που μετέφερε πετρέλαιο από Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον και μιας ελληνικής και μίας λιβερικής εταιρείας. Αιτία, ένα πλοίο που φέρεται να μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε δελτίο τύπου την Παρασκευή.

«Η σημερινή δράση αναδεικνύει τη διασωστική γραμμή, που παρέχει η πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας, στο παράνομο καθεστώς του πρώην προέδρου Μαδούρο, με στόχο δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό τομέα, της οικονομίας της Βενεζουέλας, παραδίδοντας πετρέλαιο στην Κούβα με το πλοίο “Δέσποινα Ανδριάννα”», ανέφερε, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στο πετρελαιοφόρο μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του, Ballito Bay Shipping Incorporated, με έδρα τη Μονροβία της Λιβερίας, και τον φορέα εκμετάλλευσής του, την εταιρεία ProPer In Management Incorporated, με έδρα το λιμάνι του Πειραιά, στην Αθήνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις, αφού η «”Δέσποινα Ανδριάννα” παρέδωσε αργό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2019», σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.Με αναφορές στη Βενεζουέλα, στην ομιλία του, στο πανεπιστήμιο Χιούστον νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα πλήξει τον ενεργειακό τομέα του Καράκας με πρόσθετες κυρώσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η νέα κίνηση της Ουάσινγκτον ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο θα περιλαμβάνει κυρώσεις σε 34 πλοία που ανήκουν ή λειτουργούν από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας και δύο εταιρείες που μεταφέρουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας στην Κούβα.

«Σήμερα αναλαμβάνουμε δράση ενάντια σε μια ζωτική πηγή του πλούτου του καθεστώτος Μαδούρο», δήλωσε ο Πενς.

«Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα επιβάλλουν κυρώσεις σε 34 πλοία που ανήκουν ή θα διαχειρίζονται από την PDVSA καθώς και δύο επιπλέον εταιρείες που μεταφέρουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας στην Κούβα», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει περισσότερες κυρώσεις.

«Σκεφτόμαστε περισσότερες κυρώσεις για τον χρηματοπιστωτικό τομέα τις επόμενες μέρες», είπε ο Πενς.