Οι ΗΠΑ δίνουν 10 Απάτσι στην Αίγυπτο για την αντιμετώπιση ΙΚ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χάγκελ ανέλυσε, στον Αιγύπτιο ομόλογό του, το σχέδιο των ΗΠΑ να παραδώσουν 10 επιθετικά ελικόπτερα απάτσι στην Αίγυπτο ώστε να τη βοηθήσουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει από τον Απρίλιο την απόφασή τους για την άρση της απαγόρευσης παράδοσης των επιθετικών ελικοπτέρων στην Αίγυπτο. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί το προηγούμενο έτος μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησαν της πτώσης του τότε προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποναύαρχος Τζον Κίρμπι, ανέφερε ότι τα ελικόπτερα που θα παραδοθούν στην κυβέρνηση του Καΐρου θα υποστηρίξουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά.

Ο Κίρμπι, πάντως, δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με την ημερομηνία της παράδοσης των Απάτσι στην Αίγυπτο, ενώ δήλωσε ότι ο υπουργός Χάγκελ ευχαρίστησε τον ομόλογό του για το ρόλο της Αιγύπτου στη διαμεσολάβηση για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.