Οι ΗΠΑ απαντούν στην πυρηνική δοκιμή του Κιμ…

Οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν τελικά αύριο την πτήση στρατηγικού βομβαρδιστικού πάνω από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχο των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα.

Πρόκειται για μία κίνηση επίδειξης δύναμης κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την πραγματοποίηση της 5ης πυρηνικής δοκιμής της, την Παρασκευή.

Ωστόσο, ασάφεια καλύπτει τον τύπο του αεροσκάφους που θα πραγματοποιήσει τη διέλευση, αλλά και το ενδεχόμενο να είναι τελικά περισσότερα από ένα αεροσκάφη.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, καθυστέρησε την πτήση δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B προς την Κορεατική Χερσόνησο, τουλάχιστον για 24 ώρες, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Γκουάμ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap News Agency).

Το αναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων, επικαλείται στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, που δήλωσε ότι τελικά οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να στείλουν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B στην Κορεατική Χερσόνησο, σε μια επίδειξη δύναμης και στρατηγικής ισχύος, μετά την 5η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, την Παρασκευή.

Ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας, έφτασε στο Πεκίνο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας έφτασε στο Πεκίνο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας Kyodo.

Στην περίπτωση που η επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ, Ρι Γιονγκ Χο, στην κινεζική πρωτεύουσα επιβεβαιωθεί, αυτή πραγματοποιείται σε μία περίοδο κλιμάκωσης των πιέσεων από τις ΗΠΑ για την επιβολή νέων, σκληρότερων κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ.
Οι αμερικανικές πιέσεις κλιμακώνονται μετά την πραγματοποίηση της 5ης πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Παρασκευή, με την Κίνα να αποτελεί, τον πιο στενό διπλωματικό της σύμμαχο.

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα είναι πάντα έτοιμη για μια νέα πυρηνική δοκιμή

Η Βόρεια Κορέα είναι πάντα έτοιμη για μια ακόμη πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

“Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα τούνελ δοκιμών, στο οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει και νέα πυρηνική δοκιμή,” δήλωσε ο Μουν Σανγκ-γκιαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap News Agency ) είχε νωρίτερα δημοσιοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μία ακόμη πυρηνική δοκιμή, επικαλούμενο πηγές της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης. Οι πηγές αυτές, υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αδρανές τούνελ δοκιμών που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή μυστικών δοκιμών.

Check Also

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε φυλακή μετά από εξέγερση στον Ισημερινό

Τουλάχιστον 15 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε μια από τις μεγαλύτερες …

Σοκ στις ΗΠΑ! Πα-τέρας έβαλε ασπίδα το 1 έτους παιδί του για να μην συλληφθεί… τον χτύπησαν με taser (Video)

Ακόμα και το ηλικίας μόλις ενός έτους παιδί του χρησιμοποίησε ως ασπίδα για να αποφύγει …