Οι ημερομηνίες που καθορίζουν τα ζώδια έχουν αλλάξει και κανείς δεν το λέει…

Μπορεί να είναι παγκοίνως γνωστό ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη, ωστόσο είναι πολύς ο κόσμος που πιστεύει στα ζώδια, έστω και ως «γενικές αρχές».

Ωστόσο, φαίνεται ότι η επιστήμη «βάζει το χέρι» της στην αστρολογία με έναν περίεργο τρόπο: η αστρονομία λέει ότι οι ημερομηνίες που αντιστοιχούν στο κάθε ζώδιο είναι… λάθος εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, Τζέιμς Κέιλερ, ο τρόπος με τον οποίο περιστρέφεται η Γη έχει προ πολλού αλλάξει τη θέση των αστερισμών, πάνω στην οποία βασίζεται η αστρολογία.

Συγκεκριμένα, η περιστροφή της Γης την κάνει αντί για πλήρως σφαιρική ελαφρώς ελλειπτική, ενώ η βαρύτητα του ήλιου και της Σελήνης κάνουν τον άξονα περιστροφής της Γης να κινείται κυκλικά, συμπληρώνοντας μια πλήρη περιστροφή σε 28.000 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Κέιλερ, το γεγονός αυτό αλλάζει τη θέση των αστερισμών όπως τους βλέπουμε στη Γη και οι αστρονόμοι αλλάζουν τις ουράνιες συντεταγμένες κάθε 50 χρόνια, για να εντοπίζουν κάτι στον ουρανό.

Ωστόσο, οι αστρολόγοι δεν λαμβάνουν αυτά τα φαινόμενα υπόψη και αυτό σημαίνει, χοντρικά, ότι ο ήλιος περνά από τους αστερισμούς περίπου ένα μήνα αργότερα απ’ ό,τι αναφέρεται στα ζώδια.

Όπως είπε απλά ο Κέιλερ, «οι ημερομηνίες των ζωδίων ήταν σωστές πριν από 2.000 χρόνια. Θα ξαναείναι σωστές μετά από 24.000 χρόνια».

Πηγή: Independent