Οι ημερομηνίες για τις επισκέψεις των διαπραγματευτών θα καθοριστούν από Ελλάδα και Τουρκία

To πότε θα γίνουν οι επισκέψεις του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Άγκυρα και του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι στην Αθήνα αναμένεται από την Ελλάδα και την Τουρκία να καθορίσουν, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προγραμματισμός που υπάρχει είναι για πραγματοποίηση των επισκέψεων αυτών στις αρχές Αυγούστου αλλά ακόμη δεν έχουν καθοριστεί ημερομηνίες.

Ως γνωστό, οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν την 1η Ιουλίου ενόψει και της συνάντησης των δυο ηγετών, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στις 4 Ιουλίου. Τη συνάντηση Αναστασιάδη – Ερογλου θα απασχολήσουν οι τεχνικές επιτροπές, τα ΜΟΕ, το πώς προχωρούν οι συνομιλίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν εξάλλου πως η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα είναι περιγραφική και θα έχει τεχνικό χαρακτήρα ενώ θα περιλαμβάνει και μια παράγραφο για τις καλές υπηρεσίες, με την οποία θα χαιρετίζεται η κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου και η νέα προσπάθεια που ξεκίνησε για επίλυση του Κυπριακού.