Οι εφαρμογές γνωριμιών κάνουν θραύση στους Μιλένιαλ και τη γενιά Ζ

Θραύση κάνουν οι εφαρμογές γνωριμιών για την εύρεση φίλων από τους «Μιλένιαλ» (όσοι γεννήθηκαν από το 1981 έως το 1996 ) και τη «γενιά που ακολουθεί, τη «Gen Ζ» (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1996 και του 2016) .

Αυτή είναι η νέα τάση όπως διαμορφώνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας της νόσου Covid με τους πολίτες που ανήκουν στις δύο αυτές γενιές να αναζητούν σε διάφορες εφαρμογές όπως Tinder, Bumble και Hinge φίλους και όχι συντρόφους, όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Οι εφαρμογές κοινωνικών γνωριμιών λαμβάνουν πιο φιλικό χαρακτήρα.. Για τη «Generation Z» και τους μιλένιαλ, εν μέσω πανδημίας ο όρος «φίλοι με πλεονεκτήματα» αντικαθίσταται από τον όρο «φίλοι χωρίς πλεονεκτήματα» για τους ακόλουθους λόγους:

1. Η νόσος Covid μας απομάκρυνε καθιστώντας την φιλία ως κάτι πολύ ιερό. Οι κοινωνικές αποστάσεις και ο εγκλεισμός μας έχουν στέρησαν τους φίλους .

2. Ο φόβος ότι μπορεί να μην έχουμε σταθερό εισόδημα, στερήσει τον ερωτισμό κυρίως από τη γενιά των «Μιλένιαλ» .

3.Το κενό της παρέας καλύπτουν οι φίλοι και όχι αυτοί με τους οποίους μπορούμε ευκαιριακά να κάνουμε σεξ .

4. Η γενιά Ζ μεγάλωσε με τα social media και είναι συνεχώς μ΄ ένα smartphone.

Μεγάλωσε όμως και σε μία κοινωνία κρίσης. Οι εφαρμογές κοινωνικών γνωριμιών γίνονται πλέον ανάρμοστες για την εύρεση φίλων γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Ακόμη και ψηφιακούς φίλους, χωρίς να χρειάζεται η διαπροσωπική επικοινωνία.