Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν από το CIPA

O Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), για δεύτερη συνεχή χρονιά, βράβευσε ξένους  επενδυτές, εταιρείες και άτομα, που συνέβαλαν στην καθιέρωση της Κύπρου σε ελκυστικό προορισμό για ξένους επενδυτές και σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο ποιότητας.

Οι απονομές των βραβείων έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «CIPA International Investment Awards 2013», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Τα βραβεία παρουσίασε ο ελεγκτικός οίκος PwC και διοργάνωσαν η ΙΜΗ, το περιοδικό Gold και ο CIPA. Ανάμεσα στους 500, περίπου, καλεσμένους που παρευρέθηκαν ήταν πολιτειακοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, ξένοι επενδυτές και επαγγελματίες του τομέα των υπηρεσιών.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως επικεντρωμένη στην προώθηση της ανάπτυξης, στην προσφορά ευνοϊκών φορολογικών κινήτρων για υφιστάμενες ή νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, στην ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου και στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα πετύχει σε χρόνο ρεκόρ την αναστροφή της σημερινής κατάστασης, εξαίροντας, παράλληλα, τις προσπάθειες της κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κ. Αγκαστινιώτης είπε ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να δώσουμε ακόμη περισσότερη έμφαση, γιατί προσφέρει ευκαιρίες για άμεσες δράσεις, ικανές όχι μόνο για να αναχαιτίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάκαμψη.

«Ο CIPA με τη γνώση και τη δικτύωση που εξασφάλισε τα τελευταία χρόνια, είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του κεντρικού συντονιστή όλων των δράσεων προσέλκυσης και προώθησης επενδύσεων, σε στενή συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς και την κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του CIPA. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει προοπτικές ανάπτυξης σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, η οπτικοακουστική βιομηχανία, η έρευνα και η καινοτομία, οι επαγγελματικές υπηρεσίες και άλλα.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι PwC, Barclays και TFI Markets.

Οι δέκα βραβευθέντες των CIPA International Investment Awards 2013 είναι:
• Wargaming Public Company Limited
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Viktor Kislyi, Πρόεδρο και CEO, από τη Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον Λούκα Μαραγκό, CEO της ΤFI Markets.

• MTN Cyprus
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Philip van Dalsen, CEO, από τον Χάρη Γεωργιάδη, Υπουργό Οικονομικών και τον Ευγένιο Ευγενίου, CEO της PwC.

• ExxonMobil Cyprus Ltd.
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Βαρνάβα Θεοδοσίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, από τον Φώτη Φωτίου, Υπουργό Άμυνας και τον Hans Wolff, Director & Country Manager της Βarclays.

• Amdocs Development Ltd.
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Γιάννη Τινή, Διευθύνοντα Σύμβουλο, από τον Φειδία Πηλείδη, Πρόεδρο του ΚΕΒΕ και Φίλιο Ζαχαριάδη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου.

• Unicom Management Services (Cyprus) Ltd
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Sergey Popravko, Διευθύνοντα Σύμβουλο, από τον Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, Πρόεδρο του CIPA και την Ζέτα Αιμιλιανίδου, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

• Nest Investments Holdings (Cyprus) Ltd
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Mehran Eftekhar, Group Finance & Corporate Services Director, από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, Δήμαρχο Λευκωσίας.

• Intership Navigation Co. Ltd.
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Dieter Rohdenburg, CEO, από τον Χρίστο Μαυρέλλη, Αντιπρόεδρο του CIPA και τον Γιώργο Κουφάρη, Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Κύπρου.

• Jumbo Trading Ltd
Η Jumbo Trading Ltd απέσπασε το βραβείο Editor’s Choice. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Πόλυ Οικονομίδη, Οικονομικό Διευθυντή, από τον Γιώργο Μιχαήλ, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΙΜΗ.

• Barclays
Η Barclays απέσπασε το ένα εκ των δύο τιμητικών βραβείων. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Hans Wolff, Director & Country Manager, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

• Γιώργος Βασιλείου
Ο Γιώργος Βασιλείου παρέλαβε το δεύτερο τιμητικό βραβείο για τη συνολική συνεισφορά του στον τομέα των professional services και τη συμβολή του στην καθιέρωση της Κύπρου ως κέντρου επενδύσεων. Το βραβείο απένειμαν ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου και ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας, ο οποίος είχε τιμηθεί με το ίδιο βραβείο στα πρώτα CIPA International Investment Awards.

2