Οι εργαζόμενοι στη Cyta ζητούν κάθαρση του Οργανισμού από κακοδιαχείριση

Οι εργαζόμενοι στη Cyta με ψήφισμά τους ζητούν την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής στον Οργανισμό που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας καθώς και την τιμωρία όσων εμπλέκονται.

Οι συντεχνίες της Cyta ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ-ΠΟΑΣ, ΑΣΕΤ Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ, πραγματοποίησαν την Τρίτη ανοικτή συγκέντρωση προς όλο το προσωπικό της Cyta.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στη συγκέντρωση, εκπρόσωποι των τριών συντεχνιών ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τις πρόσφατες εξελίξεις στον Οργανισμό γενικά και ειδικότερα σε σχέση με τις διεξαγόμενες έρευνες για τις επενδύσεις του Ταμείου Συντάξεων και τα όσα είδαν πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας μέσα από καταθέσεις μαρτύρων στη σχετική Ερευνητική Επιτροπή.

Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ψήφισμα στο οποίο ζητείται όπως ο Οργανισμός να προχωρήσει αμέσως σε πλήρη κάθαρσή του από φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης ως το πρώτο βήμα για διάσωση του Οργανισμού.

Επίσης, οι εργαζόμενοι απαιτούν διαφάνεια και επαγγελματική διαχείριση του Ταμείου Συντάξεών τους.

Στο ψήφισμά τους, ζητούν από το Υπουργικό Συμβούλιο να διευρύνει τους Όρους Εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής που ερευνά «επένδυση» του Ταμείου Συντάξεών μας στην Δρομολαξιά, έτσι ώστε να καλύψει γενικότερα το θέμα της Διαχείρισης του Ταμείου Συντάξεών μας και όλες τις «επενδύσεις» που έχουν γίνει από το 2007 και εντεύθεν.

Επίσης, στο ψήφισμα ζητείται από την Ερευνητική Επιτροπή να προχωρήσει σε πλήρη και εις βάθος ενδελεχή και προς κάθε κατεύθυνση διερεύνηση, για εξακρίβωση του ρόλου και του βαθμού της εμπλοκής ενός εκάστου στην υπόθεση (αν τυχόν προκύπτει τέτοια), συμπεριλαμβανομένων Υπηρεσιακών Στελεχών και Συντεχνιακών.

«Ζητούμε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και την ΜΟΚΑΣ να προχωρήσουν τάχιστα στη διεξαγωγή έρευνας εκεί και όπου υπάρχει υπόνοια για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και σε προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον του δικαστηρίου», αναφέρεται.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την Βουλή να ψηφίσει τάχιστα νομοσχέδιο για ανάθεση του Ελέγχου του Ταμείου στην Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας.

Επίσης, απαιτούν τάχιστη ολοκλήρωση όλων των ερευνών για να τερματιστεί η εσωστρέφεια ώστε να μπορέσει ο Οργανισμός και τα υγιή κύτταρά του να αφεθούν απερίσπαστοι στον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωσή του.

Τέλος, απαιτούν να τεθεί ένα τέλος στις κομματικές λίστες και την κομματική “νομιμοφροσύνη” στη σύνθεση των ΔΣ και πλέον οι διορισμοί να γίνονται στη βάση της επιστημονικής επαρκείας των προσώπων και της δυνατότητας τους να υλοποιήσουν μια συγκεκριμένη και προδιαγραμμένη στρατηγική, βασισμένη στην ειδική γνώση και την εμπειρία.