Οι Επιτροπές Άμυνας και Ελέγχου καλούν Γιωρκάτζη

Την ερχόμενη τρίτη θα τεθελι ενώπιον των Επιτροπών  Άμυνας και Ελέγχου της Βουλής  το θέμα με τις καταγγελίες για την διαδικασία αγοράς πέντε ελικοπτέρων τύπου Agusta το 2008, τριών για την Εθνική Φρουρά και δύο για την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας Γιώργο Βαρνάβα το επόμενο τριήμερο θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που λήφθησαν χθες από τον Γενικό Ελεγκτή καθώς και τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής, του 2008, όπου συζητήθηκε το θέμα της αγοράς των ελικοπτέρων.

Όπως αναφέρει σημείωμα του επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Ανδρέα Χασαποπουλου όταν συζητήθηκε το θέμα, η τότε Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δεν υπέβαλε τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της με αποτέλεσμα η Επιτροπή να παραπλανηθεί και να λάβει διαφορετική απόφαση.

Την Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, οι Επιτροπές θα συναποφασίσουν τον χειρισμό του όλου ζητήματος και αν τίθεται θέμα εφαρμογής της νομοθεσίας βασει της οποία η βουλή απευθύνεται στο γενικό εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα ο κ. Βαρνάβα τόνισε πως είναι άξιον απορίας γιατί ο κ. Χασαπόπουλος αποκαλύπτει τώρα σημείωμα που υπέβαλε στη γενική ελέγκτρια πριν από οκτώ χρόνια.