Οι επενδυτές χάνουν την αισιοδοξία τους μετά την βουτιά του Bitcoin κάτω από $8,500

Το Bitcoin επέκτεινε τις απώλειες την Τετάρτη – μετά την μεγάλη πτώση της Τρίτης σε όλα τα κρυπτονομίσματα – ακόμα και καθώς πολλά εναλλακτικά ψηφιακά νομίσματα παρουσίασαν μια μέτρια ανάκαμψη.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε χθες κατά 2,2% στα $8,395 στις 6:42 a.m. στη Νέα Υόρκη, μετά από την απότομη βουτιά κατά 17% την Τρίτη – τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2018.

Ο ευρύτερος δείκτης κρυπτονομισμάτων Bloomberg Galaxy Crypto υποχώρησε 1,1%, καθώς οι αντίπαλοι Ether και EOS κατέγραψαν μέτρια κέρδη. Το EOS κέρδισε 3,8%.

Οι traders ανέφεραν πολλούς λόγους για την πτώση – από την αδιαμφισβήτητη εισαγωγή των ημερήσιων προθεσμιακών συμβολαίων Bitcoin την Παρασκευή μέχρι μια γενική ατμόσφαιρα κινδύνου στα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης της Luno, βλέπει έναν πιθανό βραχυπρόθεσμο χαμηλό περίπου 7.500 δολαρίων για το Bitcoin πριν από το τέλος του έτους, μια «αναμενόμενη εδραίωση» μετά το ισχυρό ράλι νωρίτερα φέτος.

«Η τιμολογιακή δράση καθοδηγείται από βραχυπρόθεσμη τεχνική ανάλυση, καθώς κάθε χαμηλή και κάθε υψηλή τιμή που έχει φτάσει τo Bitcoin έχει αποδειχθεί σημείο αντίστασης», δήλωσε ο Jeff Dorman, επικεφαλής επενδυτής στην Arca.