Οι διορισμοί έγιναν στην πολιτική λιτότητας, απαντά η Κυβέρνηση

Η συνέχιση της δημόσιας συζήτησης με το ΑΚΕΛ για τους δήθεν διορισμούς που επιβαρύνουν το κρατικό μισθολόγιο μοιάζει με το γνωστό «ου με πείσεις καν με πείσης», αναφέρει σε σημερινή γραπτή δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφορικά με τους διορισμούς Επιτρόπων της Προεδρίας, συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνεργατών Υπουργών.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει ότι «όλα γίνονται με διαφάνεια και με αυστηρή προσήλωση στο στόχο της πολιτικής της λιτότητας και της δεδομένης ευαισθησίας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, όσο φυσικά απέμεινε από την προηγούμενη διακυβέρνηση στα ταμεία του κράτους» και χαιρετίζει, εκ μέρους της Κυβέρνησης, την εγγραφή των θεμάτων προς συζήτηση στη Βουλή από το ΑΚΕΛ, καθώς, όπως είπε, η Κυβέρνηση «δεν έχει να κρύψει οτιδήποτε από τον κυπριακό λαό».

«Χθες εξηγήσαμε αναλυτικά ένα προς ένα τους διορισμούς με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ουδεμία επιπρόσθετη επιβάρυνση υπήρξε στο κρατικό μισθολόγιο από διορισμούς Επιτρόπων της Προεδρίας και τους συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για τον ελάχιστο αριθμό συνεργατών Υπουργών, επίσης, η Κυβέρνηση εξήγησε τη θέση της», αναφέρει ο Αναπληρωτής ΚΕ.