Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

«Ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα δημοκρατικά και ενωτικά. Βγαίνουμε από την κρίση», ήταν η λακωνική δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο 394 εκλογικό τμήμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου συνοδευόμενος από την σύζυγο και την κόρη του και εκεί τον περίμεναν αρκετοί συμπατριώτες του και υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Αλ. Τσίπρας: Πρώτο σημαντικό βήμα για να γυρίσουμε σελίδα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφότου ψήφισε στην Κυψέλη, δήλωσε πως σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα γιατί ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, τους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την ετυμηγορία των πολιτών, θα γίνει ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να αλλάξουν ηγεσία οι πόλεις και οι περιφέρειες, «για να γυρίσουμε σελίδα για την πατρίδα μας».

Π. Καμμένος: Να μην πουν ότι ο λαός ενέκρινε τα μνημόνια

Καλά αποτελέσματα ευχήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως δεν θα πρέπει αύριο το πρωί «να επιτρέψουμε να κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη των δημοτικών εκλογών του 2010. Να μην πουν δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια».

Ευ. Βενιζέλος: Ημέρα αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες

Ημέρα αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να εκλέξουν τους καλύτερους δημάρχους και περιφερειάρχες, χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Εξέφρασε την ελπίδα πως η επιλογή των πολιτών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, την απασχόληση, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο δημότη και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο.

Φ. Κουβέλης: Τοπική αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα προς την κοινωνία

Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να επιτελέσει το έργο της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Γκύζη.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, οι πολίτες με την ψήφο τους, διεκδικούν μια τοπική αυτοδιοίκηση προοδευτική, δημοκρατική, αλληλέγγυα προς την κοινωνία που δοκιμάζεται, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και προσπαθεί να σηκωθεί όρθια.

Δ. Κουτσούμπας: Μάχη για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του «για να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο λαός μας» τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

Όπως είπε, το ΚΚΕ, δίνει τη μάχη για τη δημιουργία μιας ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης, απέναντι στα μονοπώλια, το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους και απέναντι στις αντιλαϊκές τοπικές αρχές σε δήμους και περιφέρειες, «για να αποτρέψουμε αντιλαϊκά μέτρα».

Στ. Θεοδωράκης: Ψήφος έξω από κομματικές γραμμές

Την ελπίδα πως θα εκλεγούν οι καλύτεροι και οι αξιότεροι, έξω από κομματικές γραμμές, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Πρόσθεσε πως άποψη του κόμματός του είναι πως οι πόλεις, τα χωριά και οι περιφέρειες θα πρέπει να μην ψηφίζουν κατ’ εντολήν της Συγγρού ή της Κουμουνδούρου, «αλλά τους αξιότερους που μπορούν να βοηθήσουν».