Οι δηλώσεις Αναστασίου έπληξαν την Αστυνομία και τα μέλη της

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι οι δηλώσεις του μέλους της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ευαγόρα Αναστασίου έπληξαν, εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητα, την Αστυνομία ως θεσμό αλλά και τα μέλη της.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι με αφορμή σημερινή νέα ανακοίνωση της ΑΑΔΙΠΑ, ο κ. Χρυσοστόμου σημειώνει ότι “οι κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων και της ηθικής δεοντολογίας απαράδεκτες δηλώσεις του μέλους της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ευαγόρα Αναστασίου ήταν η αφορμή σφοδρών επικρίσεων από σχεδόν σύσσωμο τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο εναντίον της Αστυνομίας”.

“Ως αποτέλεσμα”, προσθέτει, ήταν “να πληγεί εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητα η Αστυνομία ως θεσμός αλλά και τα μέλη μας”.

“Η εκ των υστέρων ανάκληση της συγκεκριμένης αναφοράς και όχι ολόκληρης της δήλωσης του κ. Αναστασίου, ουδόλως επανέφερε τα δεδομένα ως είχαν πριν τη δήλωση του μέλους της Αρχής”, είπε.

Ο Αρχηγός αναφέρει ότι “οι επικεφαλής των θεσμών έχουν υποχρέωση, μέσα από το λόγο και την όλη τους στάση, να εξυψώνουν το θεσμό που υπηρετούν και όχι το αντίθετο”.

Για τις υπόλοιπές αναφορές της ΑΑΔΙΠΑ, ο κ. Ζαχαρίου παραπέμπει στη χθεσινή του δήλωση.