Οι γυναίκες ενώνουν δυνάμεις ενάντια στη κρίση

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις των γυναικείων, συνδικαλιστικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, Γ.Ο. Πρωτοπορία, Γ.Κ. ΠΟΓΟ, ΓΟΔΗΚ, Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση, Τμήμα Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ, Τμήμα Εργαζομένων Γυναικών ΣΕΚ, Τμήμα Ισότητας και Ίσης Μεταχείρισης – ΔΕΟΚ, Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου, ΠΑΣΥΔΥ, ΓΟΔΗΣΥ, ΚΟΓΕΕ, Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων,  Διεθνής Οργάνωση Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Παράρτημα Κύπρου, Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού, Διεθνής Σοροπτιμιστικός Όμιλος Λευκωσίας, με κύριο θέμα την από κοινού αντιμετώπισης της οικονομική κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικού οργάνου με την επωνυμία «Γυναίκες Ενωμένες στην Πρώτη Γραμμή».

Στόχος είναι η αντιμετώπιση των συνθηκών και επιπτώσεων της κρίσης, με τέσσερεις κύριους άξονες δράσης:
• Ενημέρωση, διαφώτιση.
• Ενεργός στήριξη σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν ως πρωταρχικό ρόλο τη στήριξη γυναικών και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού αλλά και την καταπολέμηση της φτώχιας, των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.
• Ενεργός στήριξη υφιστάμενων δομών προσφοράς βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
• Λόμπυ και άσκηση πολιτικής πίεσης για την ένταξη της διάστασης του φύλου οριζοντίως σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο για την οικονομική κρίση και όχι μόνο,
Γραφείο Τύπου
Γυναίκες Ενωμένες στην Πρώτη Γραμμή