Οι γυμνιστές διοργάνωσαν τους δικούς τους Ολυμπιακούς στο Ρίο (Video-Photos)

Τη στιγμή που αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εκπροσωπώντας τη χώρα τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο, μία ομάδα με ένα κοινό πάθος διοργανώνει τους δικούς της Αγώνες στη Βραζιλία.1

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της παραλίας Αμπρίκο, όμως, είναι διαφορετικοί από την επίσημη διοργάνωση, καθώς σε αυτούς συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι απολαμβάνουν την αμμουδιά και τη θάλασσα… γυμνοί.

Οι διοργανωτές αυτών των ιδιαίτερων αγώνων καλούν όλους όσους επιθυμούν να παίξουν ποδόσφαιρο, βόλεϊ, να κολυμπήσουν, να τρέξουν, να προσέλθουν με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αφαιρέσει προηγουμένως όλα τους τα ρούχα.

Όπως αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail ένας εκ των διοργανωτών «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πώς θα δείχνει κάποιος όταν σκύψει να πάρει τη μπάλα, ή να νιώσει ντροπή όταν πέσει με τα πόδια ψηλά ή να ανησυχεί που τα μέλη του θα τρέμουν όταν θα τρέχει για τη γραμμή τερματισμού».

Ανάμεσα στους απελευθερωμένους συμμετέχοντες συγκαταλέγεται και η 35χρονη Ελισάντζελα Σαντιάγο, η οποία διευθύνει την Ένωση Γυμνιστών της παραλίας Αμπρίκο στο Ρίο.

«Αποφασίσαμε ότι θέλαμε να συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς με έναν καινοτόμο και απελευθερωμένο τρόπο που θα ήταν φόρος τιμής στις αρχές του 2αθλητισμού», είπε η Σαντιάγο αναφερόμενη στους Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας.

Όπως επισήμανε η 35χρονη, δεν έχει σημασία αν δεν είναι κάποιος αθλητικός τύπος, καθώς η ιδέα έχει να κάνει αποκλειστικά με την απελευθέρωση και τη διασκέδαση.

«Οι Αγώνες μας θέλουν να ενθαρρύνουν τον κόσμο να νιώσει καλά με τον εαυτό του και να προωθήσει τον υγιή και θετικό τρόπο ελεύθερης ζωής και επαφής με τη φύση», πρόσθεσε.

Μάλιστα, οι γυμνιστές αθλητές επιβραβεύονται με μετάλλια για τη συμμετοχή τους, ενώ επισημαίνεται πως το σημείο της παραλίας είναι φυσικά προστατευμένο από λόφους με δύσκολη πρόσβαση ώστε να αποφεύγονται τα αδιάκριτα βλέμματα, καθιστώντας την τοποθεσία ιδανική για γυμνισμό.
3 4 5