Οι γερμανικές αρχές ματαίωσαν δύο συγκεντρώσεις δύο Τούρκων υπουργών

Οι γερμανικές αρχές ακύρωσαν σήμερα δύο συγκεντρώσεις παρουσία Τούρκων υπουργών που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στη Γερμανία για να προωθήσουν το «ναι» στο δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία για τη συνταγματική αναθεώρηση, επικαλούμενες προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με τις δυνατότητες υποδοχής των συμμετεχόντων.
Η πόλη Γκάγκεναου, στη νοτιοδυτική Γερμανία, ανακάλεσε την άδεια που είχε παραχωρήσει στην Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών (UETD) να πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα μια προεκλογική συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Καθώς όλη η περιοχή γνωρίζει για την εκδήλωση, η πόλη αναμένει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Επομένως, η αίθουσα Bad Rotenfels, οι θέσεις πάρκινγκ και οι δρόμοι πρόσβασης δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών» εξήγησε η δημοτική αρχή σε ένα δελτίο τύπου.

Παράλληλα η πόλη της Κολωνίας, στο δυτικό τμήμα, γνωστοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση του UETD που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή παρουσία του υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί, σε μια δημοτική αίθουσα.