Οι γενναιόδωρες.. παροχές του κράτους για τους Προέδρους της Βουλής

Το ελληνικό κράτος φαίνεται πως εξαντλεί τη γενναιοδωρία του όταν πρόκειται για τους..Προέδρους της Βουλής, οι οποίοι απολαμβάνουν πλουσιοπάροχα προνόμια και μάλιστα εφ’ όρου ζωής, ασχέτως αν η θητεία τους κράτησε έστω 24 ώρες…

Μια εκ των διόλου ευκαταφρόνητων αυτών παροχών είναι τα πολυτελή αυτοκίνητα που χαρίζονται σε όλους τους διατελέσαντες Πρόεδρους της Βουλής.

Το πολυτελές Volvo που δόθηκε στον Φίλιππο Πετσάλνικο, ύψους 40.000 ευρώ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.

Η παροχή του αυτοκινήτου γίνεται βάσει εθιμικού δικαίου και προστίθεται σε άλλες, όπως η διατήρηση γραφείου μέσα στο κτίριο της Βουλής και το δικαίωμα απασχόλησης έως και έξι μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι θα εργάζονται για τον πρώην πρόεδρο εφ’όρου ζωής..

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα προνόμια απολαμβάνουν τόσο εκείνοι που έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως οι Απόστολος Κακλαμάνης, και Βύρων Πολύδωρας, όσο και εκείνοι που έχουν αποχωρήσει από την πολιτική όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Δημήτρης Σιούφας και η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου τους.